Over ons

Ons pad brengt ons regelmatig naar de duinen om uit te waaien en frisse ideeën op te doen.

We zijn aan deze blog begonnen om iedereen mee te nemen in onze zoektocht naar laagdrempelige stapjes om ons leven op een duurzamere manier in te richten. Er is al veel te vinden en te lezen, maar het worden al snel geitenwollensokken verhalen waardoor wij als stel al snel afhaken en met ons veel anderen in onze omgeving. Dit terwijl duurzamer leven niet perse hoeft te leiden tot een hippie-levensstijl en je dus niet perse de gehele inhoud van je sokkenla hoeft te vervangen 😉 .

In sommige gevallen zullen we schrijven over gerichte uitgaven, bijvoorbeeld in het kiezen van energieleverancier. Of in onze supermarkt series, waarbij we tips geven hoe je gezond maar toch niet te duur boodschappen kunt doen, ook bij de grote ketens. In andere gevallen ligt de nadruk op betere keuzes met betrekking tot het milieu en de wereld om ons heen door bijvoorbeeld zoveel mogelijk te hergebruiken, waardoor je soms ook weer wat bespaart. Zo geven we tips over minimalistisch leven, duurzame uitjes en lokale initiatieven op het gebied van voeding.

Wij zijn een stel van eind twintig, woonachtig in de randstad, in een huurappartement en zijn daarom beperkt in onze eigen toevoegingen en veranderingen aan het huis. Wel doen we nu genoeg ideeën op om ter zijner tijd in ons eigen huis te kunnen gaan steken en daar ons eigen duurzame stekkie van te maken.