Seizoensgroenten en fruit: Lente

Eerder hebben we je al kennis laten maken met de groenten en fruit die het beste in de winter te krijgen zijn, maar nu is het tijd voor de lente. Lees snel verder welke groenten en fruit er in de lente het lekkerst zijn ;).

In de lente zien we de eerste bloemetjes weer tot bloei komen. Dit zijn ook de maanden waar we alweer voorzichtig uitkijken naar het moment dat we weer voor het eerst zonder jas naar buiten kunnen.

De volgende groenten zijn het hele jaar een duurzame keuze vanwege teelt in Nederland: Knolselderij, Paddenstoelen, Prei, Rode Biet, Rode Kool, Uien, Veldsla, Winterwortel en Witte Kool. Ook appels zijn het hele jaar duurzaam te krijgen.

In het schema zie je ook een aantal “tropische” fruitsoorten staan, zoals bananen en ananas. Deze zijn ook het hele jaar te krijgen, maar worden niet in Nederland gekweekt. Kies hierbij of je gaat voor een goedkope variant of kies voor biologisch (voor de bananen scheelt dat maar heel weinig in prijs). Op de groente en fruitwijzer van Milieu Centraal kun je meer lezen over waarom deze wel het hele jaar te verkrijgen zijn en wat daar de voetafdruk van is.

Zie onderstaande schema voor de lekkerste en duurzaamste groenten en fruit van dit seizoen: