Handige websites voor het verduurzamen van je huis

Welke verduurzaming past het best in het huis qua rendement en terugverdientijd?

In de blog van vandaag willen we jullie meenemen langs een aantal handige websites. Denk je erover om je huis te verduurzamen maar weet je niet wat je het beste kunt doen? Of vraag je je af of er subsidies beschikbaar zijn waarmee eventuele aanpassingen nog betaalbaar blijven? Lees snel verder voor enkele handige websites waar je deze en meer vragen beantwoordt krijgt.

Milieu Centraal

Milieu centraal omschrijft haar eigen site ook wel als “de gids voor iedere duurzame stap” en daar zijn wij het helemaal mee eens. Hier vind je informatie over bijna elke stap die je kunt zetten om je leven te verduurzamen. Zo hebben ze informatie over eten en drinken, bewust winkelen en minder afval. Maar waar wij ze in deze blog vooral om noemen is de informatie over het verduurzamen van je huis. Niet alleen in kleine stapjes zoals minder lang douchen maar ook grotere en structurele stappen zoals isolatie en zonnepanelen.

Zo hebben ze pagina’s over wat te doen als je glas en raamwerk moet vervangen. Voor welk isolatie rendement glas ga je dan, neem je dan bijvoorbeeld ook je kozijnen mee? Of; voor welke soort vloerisolatie kun je het beste kiezen als je graag vloerverwarming wil? -En hoe stel je je thermostaat vervolgens het beste in met vloerverwarming? Daarnaast hebben ze een handige test voor als je CV-ketel bijna z’n looptijd heeft gehad. Ga je nog een nieuwe kopen, of kun je beter voor een alternatief kiezen?

Duurzaam Bouwloket

Heb je nu een voorselectie gemaakt en wil je nog weten of er in je gemeente of vanuit het Rijk subsidies beschikbaar zijn, kijk dan eens bij het Duurzaam Bouwloket. Zij geven per gemeente aan welke subsidies er beschikbaar zijn en geven daarnaast nog een overzicht van de subsidies die landelijk beschikbaar worden gesteld. Mocht je nou nog twijfelen of je echt de juiste keuzes op het oog hebt, dan kun je ze ook nog om advies vragen. Je kunt ze bellen, maar ze zijn ook beschikbaar om aan huis advies te geven.

En mocht je nu weten welke maatregelen je wil nemen om je huis te verduurzamen, dan weten zij misschien nog wel een lokaal, gecertificeerd bedrijf die dat voor je kunnen regelen. Op deze site vind je ook informatie over voorlichtingsavonden en eventuele collectieve inkoopacties van duurzame maatregelen. Ook lokale initiatieven waar je mogelijk bij aan kunt sluiten zijn te vinden op deze website. Daarnaast hebben ze ook voor VVE’s handige adviezen.

Tip: Kijk ook eens op onze tip pagina voor andere sites/plaatsen waar wij zelf vaak kijken.